Gratulálunk!

October 24th, 2016

A  braziliai  Rio de Janeiroban  2016-ban  megrendezett XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok   és  a  XVII. Paralimpiai Játékok minden résztvevő és érmet szerző sportolójának gratulálunk,  csodáljuk őket és  sok sikert kívánunk további életükhöz, munkájukhoz.  Büszkék vagyunk magyar sportolóinkra  és  arra, hogy   honfitársaik  lehetünk.

 

Szeretettel ajánljuk figyelmükbe a „We’re the Superhumans” (Mi vagyunk a Szuperemberek) reklámfilmet.  Ha még nem látták a 2016-os riói paralimpiai játékok filmjét, feltétlenül nézzék meg!  Az interneten a google – keresőbe a következőket kell beírni:  we’re the Superhumans trailer.

 

A  filmben 16 tehetséges és elképesztően ügyes,  fogyatékkal élő zenész alakítja a zenekart és játszik. A további szereplők pedig az olimpiai játékok sportolói és olyan kiemelkedő eredményeket elért emberek, akik legyőzték szellemi vagy testi akadályaikat. Azt mondták maguknak: „Yes, I can (kiejtve: jesz  áj ken) = „Igen, meg tudom csinálni!”

 

Néhány érdekesség a filmben szereplőkről:

 

Az énekes, Tony  Dee  Ausztráliából származik, s úgy találtak rá a film londoni készítői, hogy a felesége feltett az internetre, a YouTube-ra egy videót, amelyen a férfi neki, a feleségének énekel. A férfi születésétől fogva mozgásában korlátozott.

 

Aztán ott van az autóversenyző, aki köröket ír le autójával a zenekar körül: ő egy balesetben vesztette el karjait, s úgy vezet autót, hogy a bal lábával kormányoz, a jobb lábával a pedálokat kezeli, és a vállával váltja a sebességet.

A repülőgép pilótát  Jessica Coxnak hivják, ő  Amerikában született. Ő volt az első  pilóta, aki csak a lábait használva repült. Azonban nemcsak repülni tud, de táncol, fekete öves taekwondoban, és pszichológiából diplomázott.

S végezetül  hadd írjak a lábával doboló zenészről, akit a klip elején láthatnak: ő  nemcsak dobon, de zongorán és harsonán is játszik.

Így nyilatkozott  a  reklámfilmről: “Ez a film nem a fogyatékosságunkról szól, hanem arról az őrületes tehetségről és képességről, amellyel mindannyian meg vagyunk ajándékozva.”

 

    Rólunk

    A Borsod-Aabaúj-Zemplén Megyében élõ értelmi fogyatékos emberek érdekvédelme.

    Hasznos oldalak
    Admin