GALÉRIA

October 27th, 2009

ÉFOÉSZ  BAZ,  2016. évi  FARSANGI JELMEZES  BÁL

ÉFOÉSZ BAZ, 2016. Farsang,  H. Istvánka és Édesanyja ÉFOÉSZ BAZ, 2016. Farsang, Anyukák várják a felkérést a táncra ÉFOÉSZ BAZ, 2016. Farsang, B. Editke és Édesanyja ÉFOÉSZ BAZ, 2016. Farsang, B. Editke és H. Istvánka Képek 2016 3202 ÉFOÉSZ BAZ, K. Attila és Édesanyja ÉFOÉSZ BAZ, 2016. Farsang, Sanyi, Évike, Marika, Gyuri(1) Képek 2016 3192 Képek 2016 3186 ÉFOÉSZ BAZ, 2016. Farsang, Sanyi, Évike, Marika, GyuriKépek 2016 3120 Képek 2016 3135 ÉFOÉSZ BAZ, 2016., K. Ábris, a Szeretteivel ÉFOÉSZ BAZ, 2016. Farsang, S. Beácska  ÉFOÉSZ BAZ, 2016. Farsang, Sz. Gáborka, Röfike Képek 2016 3099 ÉFOÉSZ BAZ, 2016. Farsang, Paramuzsikusaink 1 ÉFOÉSZ BAZ, 2016. Farsang, P. Ildikó és K. Romeó ÉFOÉSZ BAZ, 2016. Farsang, S. Beácska és T. Gyuszi ÉFOÉSZ BAZ, 2016. Farsang, N. Krisztike a tavasz tündére ÉFOÉSZ BAZ, 2016. Farsang, Marika és Zoli ÉFOÉSZ BAZ, 2016. Farsang, M. Dini, a dokibácsi ÉFOÉSZ BAZ, 2016. Farsang, jelmezesek, 2 ÉFOÉSZ BAZ, 2016. Farsang, Jelmezesek 1 ÉFOÉSZ BAZ, 2016. Farsang, H. Gabika a Superman ÉFOÉSZ BAZ, 2016. Farsang, figyelem ÉFOÉSZ BAZ, 2016. Farsang, Dáridó ÉFOÉSZ BAZ, 2016. Farsang, Cs. Zolika, Édesanyjával

Az egyesület képeit az egyesületi tagok és barataik készítették, amit tisztelettel megköszönünk. A képeket az egyesület írásos engedélye nélkül tilos felhasználni.

ÖNÉRVÉNYESÍTÉS

Az alábbi fotókontagjaink„ÖNÉRVÉNYESÍTŐ” foglalkozáson vesznek részt.

Az önérvényesítő  foglalkozásokat vezeti: Sternádel Sándorné gyógypedagógus, az egyesület titkára; Segítői: Főző Lászlóné a miskolci gyógypedagógiai Óvoda nyugdíjas vezetője, egyesületi vezetőségi tag   és Farkas Istvánné szülő, egyesületi ellenőrző bizottsági tag

ZENETERÁPIA – PARAMUZSIKUSOK

Az egyesületünk által finanszírozott zeneterápián,illetve -az ennek keretében működő – Paramuzsikusokfellépésein készült fotók.

Vezető tanár: Csekéné Altrichter Judit. A zeneterápiás foglalkozásokon a szülők is részt vehetnek  és  ezeken  szintén jelen van Főző Lászlóné egyesületünk vezetőségi tagja, aki nyugdíjazásáig a miskolci gyógypedagógiai óvodát vezette.

Egy kirándulás emlékei

Egyesületünk 2010. augusztus 4-én kirándulást szervezett a bogácsi strandfürdőbe. Ez a reggel azonban Miskolcra esővel, hűvös, szomorú idővel köszöntött. Akiránduláson részt vevő tagokennek ellenére vidáman, jókedvvel,„a napfényben és szerencsébenbizakodva”két autóbusszal és egy mikrobusszal elindultak Bogács felé. Igazuk lett.

Tíz vagy tizenöt kilométert haladhattunk, amikor először láttuk meg a felhők mögülelő-előbukkanónapsugarakat. Bogácsonaztán ragyogó kék ég és hétágra sütő nap fogadott bennünket, ami végleg elűzte „rosszkedvünk nyarát”. Régótatudtuk, hogy a borús felhők fölött mindig magasan kék az ég, dehogyennyire! A varázslat működött, boldogok voltunk.

A strandfürdőben töltött napunk csodálatosan telt el. Pihentünk, álmodoztunk, fürödtünk, ettünk-ittunk (üdítőt és vizet), Csekéné, Judit tanárnő gitárkíséretével énekeltünk, s tagjaink-egy pályázattal kapcsolatban-még az„önérvényesítést” is gyakorolták Sternádel Sándorné gyógypedagógus irányításával. Élveztük a napfényt, a jó levegőt, a bársonyos melegvizet és nem utolsósorban a közös együttlétet.

Nagy meglepetést és élményt jelentett mindannyiunk számára a strand közönségét szórakoztató Steven Frost Big Bandremek muzsikája. A fiatal, tehetséges zenészek igazi profik módjára játszottak. Csanádpalotai iskolájuk büszke lehet rájuk!

Köszönetet mondunk a bogácsi Strandfürdő munkatársainak – kiemelten Víg Andrásnénak – akik kedvesen és empátiával fogadtak bennünket. Köszönjük autóbuszvezetőinknek a biztonságos utat és szerencsés hazaérkezést. Köszönjük a Miskolc Városi Televíziónak a velünk készített kedves riportot.

2007. Karácsonyi ünnepség
Rotary Club Miskolc tagjai (Dr. Pauker Zsolt, Dr. Molnár Imre, Balikó László) ajándékot adnak át.
A Paramuzsikusok előadása 

 

Fotók: Homolya Gábor

KÉPEKEGYESÜLETÜNKÉLETÉBŐL

Az itt látható fényképek az egyesületünk által szervezett különböző rendezvényeken (gyermeknapi-, karácsonyi ünnepségeken, farsangi bálokon, kirándulásokon, tagjaink munkáiból készült kiállításokon, március 15-i ünnepségen, a zeneterápiás foglalkozásaink keretében működődő PARAMUZSIKUSAINK szerepléseiről, stb.) készültek, amelyeken a tagok (műsoraik, munkáik), hozzátartozóik, az egyesület által meghívott személyek, a megyében működő, értelmi sérülteket oktató-nevelő-gondozó-habilitáló intézmények, intézetek tanulói-gondozottjai, oktatói, tanárai, nevelői(a műsorok betanítói) és vezetőségi tagjainkláthatók. A fényképeken Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ elnöke is megjelenik, aki eljött Budapestről az egyik Gyermek napi rendezvényünkre.

Megjegyezni kívánjuk még, hogyértelmi sérült tagjainkat/résztvevőinket minden alkalommal megajándékoztuk (édesség csomaggal, kis kabalával, szendviccsel, üdítőitallal, stb; amelyekről néhány kép szintén készült) ezeken a rendezvényeken, illetve a kirándulásainkon való részvételükingyenes, térítésmentes volt számukra.

A képekena családban élő értelmi sérült tagjainkon/hozzátartozóikon kívül, a megyében működő, értelmi sérülteket oktató-gondozó intézmények tanulói/gondozottai/oktatóiláthatóka különböző rendezvényeken, az alábbi intézetekből:

Tüskevár Általános/Foglalkoztató Iskola, Óvoda, Miskolc

Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona (ÉNO), Miskolc

Szimbiózis Alapítvány, Miskolc

Csillabárónő Szeretetotthon, Miskolc

MÁON Református Szeretetotthon, Miskolc

Általános Iskola, Szakiskola, Diákotthon, Girincs

Mozgásjavító Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola, Diákotthon, Sály

Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola, Diákotthon Kurityán

Általános Iskola, Diákotthon, Abaújkér (jelenleg ez más formában/néven működik)

Általános Iskola, Szakiskola, Diákotthon,Tornanádaska

Fogyatékosok Otthona, Edelény

Ápolóló-Gondozó Otthon, Boldogkőváralja

Foglalkoztató – Rehabilitációs Intézmény és Fogyatékosok Otthona, Putnok

Rendezvényeink helyszínei:

Rónai Sándor Művelődési Központ, Miskolc (Minden évben, az intézmény vezetése térítésmentesen biztosította számunkraszínháztermüket Karácsonykor és Gyermeknapkor a Művelődési Központ 2006. évi fennállásáig)

Diósgyőri Vasas Művelődési Központ, Miskolc

ÉNO termei, Miskolc (térítésmentes rendelkezésre bocsátás)

RECIK termei, Miskolc (térítésmentes rendelkezésre bocsátás)

Éltes Mátyás Általános Iskola és Módszertani Intézmény termei, Miskolc (térítésmentes rendelkezésre bocsátás)

Minden intézménynek, vezetőinek köszönetünket fejezzük kiutólag is.

A képeken láthatókirándulásaink helyszínei:

Budapest; látogatás az Országházban (idegenvezető előadásával egybekötve), a Vajdahunyad Vára, illetve az itt megrendezett fogyatékos-sérült emberek rendezvényén részvétel, találkozás Zemlényi Zoltánnal, a „Hoppá-Rézimi” könyv írójával

Eger: Bazilika, Egri vár, Gárdonyi Géza Emlékház meglátogatása (idegenvezető előadásával egybekötve)

Mezőkövesd: Zsóri fürdőben fürdőzés, Matyó Múzeum, az újonnan épült katolikus templom meglátogatása (idegenvezető előadásával egybekötve)

Nyíregyháza-Sóstó: aVadaspark meglátogatása (tájékoztató előadással egybekötve)

Miskolc-Csanyik völgy: a kirándulást egybekötöttük a Légzőszervi Rehabilitációs és Pszichoterápiás Szanatóriummegtekintésével, továbbá, a BAZ Megyei Rendőrfőkapitányság szakembere által tartott – eszköz bemutatássalegybekötött-azalkohol-drog-bűnözés megelőzéssel kapcsolatoselőadás meghallgatásával

Sárospatak – Hídvégardó-i Strandfürdő: kirándulás, fürdőzés

Hajdúnánás Strandfürdő: kirándulás, fürdőzés (tájékoztató előadással egybekötve)

Hortobágy: kirándulás, a Pásztor Múzeum, illetve a hortobágyi látványosságok megtekintése(tájékoztató előadással egybekötve)

Kassa (Szlovákia): a Kassai Dóm, a régi belváros megtekintése (tájékoztató előadással egybekötve) Az egyik képen látható a 3 autóbusz, amellyel tagjaink utaztak a kassai kirándulásra.

Tokaj: a 2008. évi Tokaj-Hegyaljai Napok rendezvényeinek megtekintése, sétahajózás a Tiszán és a Bodrogon, az Ápoló-Gondozó Otthon meglátogatása

Értelmi sérült társaink kézimunkáivala kiállításon a következő intézetek vettek részt:

(a családban élő értelmi fogyatékos tagtársainkon kívül)

Fogyatékosok Otthona, Edelény

ÁpolólGondozó Otthon, Boldogkőváralja

Foglalkoztató Rehabilitációs Intézmény és Fogyatékosok Otthona, Putnok

Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona (ÉNO), Miskolc

Tüskevár Általános-Foglalkoztató Iskola, Óvoda, Miskolc

Általános Iskola, Diákotthon, Abaújkér (jelenleg ez más formában működik)

Általános Iskola, Szakiskola, Diákotthon, Girincs

Mozgásjavító Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola, Diákotthon, Sály

Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola, Diákotthon Kurityán

Általános Iskola, Szakiskola, Diákotthon,Tornanádaska

(az intézetek jelenlegi elnevezése szerepel)

A képeketaz egyesület által megbízott fényképész, egyesületi tagok és barátaik készítették. A képeket az egyesület írásos engedélye nélkül tilos felhasználni.

Néhány kép

 

    Rólunk

    A Borsod-Aabaúj-Zemplén Megyében élõ értelmi fogyatékos emberek érdekvédelme.

    Hasznos oldalak
    Admin