HÍRLEVÉL

March 6th, 2008
    ÉFOÉSZ BAZ, kártyanaptár, 2019._2 paramuzsikusok kártyanaptár 2019 kerek paramuzsikusok kártyanaptár 2019 ÉFOÉSZ BAZ, kártyanaptár, 2019.
ÉFOÉSZ BAZ kártyanaptár 2018_1 ÉFOÉSZ BAZ kártyanaptár 2018_2
naptár20

 

HÍRLEVÉL, 2020/7.

ÉFOÉSZ BAZ Megyei Érdekvédelmi Egyesülete

3526 Miskolc, Szeles u. 57., 3501 Miskolc, Pf. 428.

tel: 06-30/3477-963: ügyfélfogadási időben hívható

ügyfélfogadás: hétfő: 10-12 óra, szerda: 14-16 óra, péntek: 13-15 óra

Adószám: 184 024 831 05 OTP számlaszám: 117 340 04 – 203 488 87

e-mail: efoeszbaz@gmail.com honlap: www.ertelmifogyatekosbaz.hu

Kedves Tagjaink!ISMÉTLÉS! Koronavírus járvány, védőmaszk, kézmosás/fertőtlenítés, 2 m távolság tartása!

** Megtartottuk évi rendes közgyűlésünket, ahol beszámoltunk a 2019. évben végzett munkánkról, gazdálkodásunkról, közhasznú tevékenységünkről, aktuális feladatokról, hírekről. A beszámolókat a közgyűlés egyhangú igen szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül elfogadta. Internetes honlapunkon, illetve irodánkban is hozzáférhetők, megtekinthetők a fenti dokumentumok. A jogszabályban előírtaknak megfelelően a közhasznúsági jelentés elektronikus úton az illetékes hatóságnak (OBH) továbbításra került. A közgyűlésen megjelent tagjaink az új koronavírussal kapcsolatos járványügyi szabályokat betartották. (védőmaszk,stb.)

** Július 9-én a Csanyik völgyi Állatkert és Kultúrparkba kirándultunk a „Séta az egészségünkért – egészséges életmódtanácsadással” programunk keretében. Minden résztvevő kapott almát, banánt, nektarint, gyümölcs ivólevet, kocka sajtot zsemlével, ásványvizet és egy hotdogot Az egészséges életmódról és a séta/mozgás fontosságáról Sternádel Sándorné gyógpedagógus, egyesületünk titkára tartott tájékoztatót, amit papíron is megkaptak a résztvevők. Kellemes „sétáló napunk” volt a csodás erdőben, a jó levegőn a kedves állatok között és sokat tanultunk . ÉFOÉSZ köszönjük!

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark Magyarország legrégebbi múltra visszatekintő állatkertje; elődjét, a királyi vadaskertet még Nagy Lajos király alapította itt 1355-ben. A vadasparkban 2019 elején mintegy hétszáz állat lakott, 120 fajból. Gerald Durrrel természetbúvár mellszobra a miskolci Állatkert és Kultúrparkban 1998-ban, a világon elsőként lett felállítva. Tavaly szeptemberben Miskolcra látogatott Dr.Lee Durrell amerikai természettudós, zoológus, Gerald Durrell világhírű brit természetbúvár és író özvegye. (Forrás: Wikipédia)

** Július 20-án a Miskolc-Tapolcai Barlangfürdőbe (amelynek nyitott strandja is van) szervezett a BAZ Megyei Önálló Életviteli Centrum (ÖÉC) kirándulást.  A ragyogó napsütésben és a kellemes vízben a résztvevők egy emlékezetes napot töltöttek el. Az ÖÉC – EFOP-IKT projektje keretében – ÉFOÉSZ pályázati támogatással egy finom ebédben (Hawai csirkemell párolt rizzsel + ásványvíz, fánk, kávé vagy capuccino) is részesültek a jelenlévők. Borosnyói Tiborné ÖÉC vezetőnek köszönjük a kiváló szervezést, munkatársainak a lelkiismeretes segítést.

A Barlangfürdő melegforrások felett elhelyezkedő barlangban kialakított fürdőhely Miskolctapolcán. Miskolc egyik leglátogatottabb turistalátványossága. A 30 °C-os víz és a barlang klímája gyógyhatású, főként izületi betegségek esetén, Egész évben látogatható. 2016-ban elnyerte az év fürdője címet. (Forrás: Wikipédia)

** 2020. július 25-én Lillafüredren „ismételtük meg” a „Séta az egészségünkért – egészséges életmódtanácsadással” című programunkat. Bár a nap szomorkás esőcseppekkel indult, de a délelőtt folyamán már igazi nyári napsütés ragyogta be a gyönyörű tájat. A Palotaszálló függőkertjeivel, a vízesés, a Hámori tó, József Attila szobra, a DVTK Kalandpark, a LÁÉV Kisvasút, a sok virág, szép emlékeink maradnak. A hosszú séta után következett – az ÉFOÉSZ támogatás jóvoltából – a tejfölös-sajtos ropogós lángos, kávéval vagy capuccinóval és az egészséges táplálkozás Csanyik völgyben már megtapasztalt gyümölcseivel (alma, banán, nektarin, ivólé), valamint ásványvízzel és kocka sajt zsemlével. Lillafüreden is kaptak tájékoztatást a résztvevők Sternádel tanárnőtől az egészséges életmód összetevőiről (egészséges, mértékletes táplálkozás, semmi káros szenvedély, rendszeres mozgás, stb.), gyakorlásáról. Köszönjük!

Lillafüred, Miskolc településrésze, de a város belterületétől több kilométerre helyezkedik el, Miskolc egyik legmagasabban fekvő része. A Bükk vidéken a Színva és a Garadna patakok összefolyásánál Gróf Bethlen András az 1890-es évek elején elhatározta, hogy a Hámori tó közelébe kormányüdülőt építtet. A település nevét Bethlen unokahúgáról, Vay Erzsébetről kapta, akinek a beceneve Lilla volt (Lilla Vay Elemérnek, Borsod megye akkori főispánjának testvére volt.) .A Palotaszálló, híres szálloda 1925 és 1929 között épült Lux Kálmán tervei alapján, neoreneszánsz stílusban. (Forrás: Wikipédia)

** Augusztus 24-én délelőtt (hétfő) 10.00 órától a Művészetek Házában (3525 Miskolc, Rákóczi u. 1.) megnézzük a Lassie hazatér című magyarul beszélő német családi filmet. Találkozás 9.30 órakor a bejáratnál. A történet: a nehéz anyagi körülményekkel küszködő család arra kényszerül, hogy ideiglenesen megváljanak szeretett kutyájuktól, Lassie-től. Lassiet azonban sem a távolság, sem a láncok nem akadályozhatják meg abban, hogy megpróbáljon visszatérni imádott

gazdáihoz. Értelmileg akadályozott tagjainknak térítésmentes a részvétel, kísérőknek 400.- Ft/fő. Jelentkezni lehet Farkas Istvánné vezetőségi tagunknál a 46/785-323-as telefonszámon augusztus 18-ig. Védőmaszk viselése fontos!

** Augusztus 25-én (kedden) a Diósgyőri Várba és a Tündérkertbe (3534 Miskolc, Tokaji Ferenc u. 51.) megyünk. Délelőtt 10.00 órakor találkozunk a vár bejárata előtt. Értelmileg akadályozott tagjainknak és egy kísérőnek térítésmentes a belépő. A fogyatékossággal kapcsolatos igazolást (nyugdíjas igazolványt is), védőmaszkot hozzák magukkal! Érdeklődni lehet a 06-30/3477-963-as telefonszámon Séra Tiborné gazdasági vezetőnél. Köszönjük az ÉFOÉSZ támogatását! Rövid tájékoztatás a Diósgyőri Várról és a Tündérkertről:

- A Diósgyőri Vár egy középkori vár. Már a 12. században állhatott itt vár, a mai gótikus formája a tatárjárás után épült. Fénykorát Nagy Lajos uralkodása alatt élte, lovagterme a legnagyobb volt Európában. Később a magyar királynék jegyajándéka lett egészen a török időkig. A 17. század végére már lakhatatlanná vált. Régészeti feltárása az 1960-as években kezdődött, a 2010-es évek elején a várat elkezdték visszaépíteni eredeti állapotába. (Forrás: Wikipédia)

-A Tündérkerttel kapcsolatban a www.minap.hu néhány sorát idézem: „ „Csoda a vár tövében – jellemezték már nekem nem először. . . Ki lehet az, aki szeméttelepből olyan gyönyörű alkotást varázsolt, hogy mindenki a csodájára jár és teheti is ezt, hiszen szabadon beléphet a területre?” Szóval, mi is megnézzük.

** ISMÉTLÉS! A Bogácsi Termál- és Strandfürdői kirándulásunk, időpontja: 2020. augusztus 10. (hétfő) Indulás: autóbusszal reggel 9.00 órakor az ITC Székház melletti parkolóból (Miskolc, Mindszent-tér 1.) Érkezés: ugyanide, este 17.00 – 18.00 óra között. Részvételi díj: értelmi akadályozottsággal élő tagjaink részére a kirándulás térítésmentes, hozzátartozóknak, kísérőknek 1200.- Ft/fő, amely tartalmazza a strandbelépő árát és az utazási költséget is. (egy értelmi sérült taggal max. 2 fő hozzátartozó jöhet ) .A jelentkezési határidő már letelt. Séra Tiborné gazdasági vezetőnk a 06-30/3477-963-as telefonszámon szívesen ad felvilágosítást. Megfelelő legyen a strandolási felkészülésünk: napvédő krémet, sapkát, bő folyadékot, védőmaszkot, stb. hozzunk magunkkal! Idült betegségben szenvedők konzultáljanak háziorvosukkal a fürdőzést illetően. Az autóbuszokat a szolgáltató fertőtleníti. Védőmaszk viselése kötelező!

**ISMÉTLÉS! AZ „Életem – emlékeim a 2020. évi új koronavírus járvány idejéről” című irodalmi – rajz pályázati felhívásunk beküldési határideje 2020. augusztus 31. Igyekezzünk! Szeretettel várjuk kedves Tagjaink műveit! Érdeklődni lehet e-mail címünkön: efoeszbaz@gmail.com vagy a 06-30/3477-963-as telefonszámon.

** ISMÉTLÉS! „Szeptember 14-én megrendezésre kerül 29. a Sérült Gyermekek Napja a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, ami az alábbi Google űrlapon érhető el:  https://forms.gle/GKDq12S1so7Ead7c7 „ Az ÉFOÉSZ Központi Iroda értesítése: előreláthatólag ismét VOLÁN autóbuszokkal tudunk utazni Budapestre. Aki egyesületünkkel szeretne jönni, Séra Tiborné gazdasági vezetőnknél jelentkezzék a 06-30/3477-963-as telefonszámonaugusztus 15-ig. ÉFOÉSZ köszönjük!

A BAZ megyei Önálló Életviteli Centrum 2020. július havi workshopjai, IKT képzések

Az ÉFOÉSZ „Fogyatékkal élők mindennapjait segítő infokommunikációs alapú távszolgáltatás” (IKT) EFOP 1.1.5-17-2017-00003 projekt keretében, a projekt hosszabbítás alatt, július hónapban az Önálló Életviteli Centrum 2 db. workshopot tartott. Az ÖÉC április hónaptól kezdődően, a korlátozások feloldásáig, a workshopokat online formában tartotta

A résztvevők számára július hónapban, a facebookon, a Messengeren kettő online workshopot tartottunk. A foglalkozások során a résztvevők aktívan bekapcsolódtak a témák megbeszélésébe. Kellemes hangulatú, vidám workshopokat tartottunk.

——————————————————————————————————————————

Az online workshopok és IKT képzések időpontjai, témái:

-14. workshop: időpont: 2020.07.02., téma: Életvitel, résztvevő:6 fő

-15. workshop: időpont: 2020.07.03., téma: Vészhelyzetek, résztvevő: 8 fő

- IKT általános képzés: 2020.07.14, 2020.07.15., 2020.07.16. résztvevő: 10 fő

——————————————————————————————————————————

Az általános IKT képzéseket Sternádel Tamás informatikai szakember vezette, közreműködtek az ÖÉC munkatársai. A képzés nagyon hasznos volt, valamennyi résztvevő a három nap alatt, sokat tanult az okos eszközökről és az ÉFOÉSZ applikáció gyakorlatban történő alkalmazásáról.

A workshopokat Borosnyói Tiborné és Séra Tiborné mentor vezette,

közreműködött Pajger Sándor önérvényesítő.

** A júliusi programok sikeréért külön köszönetet mondok Borosnyói Tibornénak, Séra Tibornénak, Sternádel Sándornénak, Farkas Istvánnénak, Gémes Lászlónénak, Korbély Andrásnénak és Kerékjártó Istvánnénak.

Miskolc, 2020. július

Dr.Szabó Mária az egyesület elnöke

ÉFOÉSZ BAZ MEGYEI ÉRDEKVÉDELMI EGYESÜLETE, 2020. július

BAZ MEGYEI ÖNÁLLÓ ÉLETVITELI CENTRUM, 2020. július

 

Csanyik völgy, Állat- és Kultúrpark, „Séta sz egészségünkért – Egészséges életmód tanácsadással”

Lillafüred, „Séta sz egészségünkért – Egészséges életmód tanácsadással”

Miskolctapolca – Barlangfürdői kirándulás (ÖÉC)

ÉFOÉSZ BAZ MEGYEI ÉRDEKVÉDELMI EGYESÜLETE MISKOLC

Önálló Életviteli Centrum (ÖÉC), IKT Projekt Hiradó –képekben, 2020. július hó –Workshopok

Képek: 3-3 db. workshop, IKT képzés

2020.07.02 online workshop- facebook- Messenger

2020.07.03.online workshop- facebook- Messenger

Általános IKT képzés 2020.07.14.

 

Általános IKT képzés 2020.07.15.

 

Általános IKT képzés 2020.07.16.

ÉFOÉSZ BAZ MEGYEI ÉRDEKVÉDELMI EGYESÜLETE

Önálló Életviteli Centrum (ÖÉC), IKT Projekt Hiradó – képekben, 2020. június hó – Workshopok

Képek: 4-4 db./workshop

jun1 jun2 jun3 jun4 jun5 jun6 jun7 jun8

2020.06.10. online workshop- Facebook- Messenger

 

                        

HÍRLEVÉL, 2020. évi 7. sz., ÉFOÉSZ BAZ

HÍRLEVÉL, 2020. évi 6. sz. ÉFOÉSZ BAZ

HÍRLEVÉL, 2020. évi 5. sz., ÉFOÉSZ BAZ

Hírlevél,2020.04.

HÍRLEVÉL, 2020. évi 3. sz. ÉFOÉSZ BAZ

HÍRLEVÉL, 2020. évi 2. sz., ÉFOÉSZ BAZ

HÍRLEVÉL, 2020. évi 1. sz., ÉFOÉSZ BAZ

Hírlevél, 2019. évi 12. sz. ÉFOÉSZ BAZ

HÍRLEVÉL, 2019. évi 11. sz. ÉFOÉSZ BAZ m.

HÍRLEVÉL, 2019. évi 10 sz. ÉFOÉSZ BAZ

HÍRLEVÉL, 2019. évi 9. sz. ÉFOÉSZ BAZ

HÍRLEVÉL, 2019. évi 8. sz., ÉFOÉSZ BAZ

HÍRLEVÉL, 2019. évi 7. sz., ÉFOÉSZ BAZ                    

HÍRLEVÉL, 2019. évi 6. sz. ÉFOÉSZ BAZ                             

 HÍRLEVÉL, 2019. évi 5. sz. ÉFOÉSZ BAZ, fn.

HÍRLEVÉL, 2019. évi 4. sz., ÉFOÉSZ BAZ

HÍRLEVÉL, 2019. évi 3. sz. ÉFOÉSZ BAZ

 HÍRLEVÉL, 2019. évi 2. sz. , ÉFOÉSZ BAZ

HÍRLEVÉL, 2019. évi 1. sz. ÉFOÉSZ BAZ 

HÍRLEVÉL, 2018. évi 11. sz. ÉFOÉSZ BAZ

HÍRLEVÉL, 2018. évi 10. sz., ÉFOÉSZ BAZ

HÍRLEVÉL, 2018. évi 9. sz. ÉFOÉSZ BAZ

HÍRLEVÉL, 2018. évi 8.sz., ÉFOÉSZ BAZ

HÍRLEVÉL, 2018. évi 7. sz. ÉFOÉSZ BAZ

HÍRLEVÉL, 2018. évi 6. sz. ÉFOÉSZ BAZ

HÍRLEVÉL, 2018. évi 5. sz., ÉFOÉSZ BAZ

HÍRLEVÉL, 2018. évi 4. sz. É.BAZ

 HÍRLEVÉL, 2018. évi 3. sz.

HÍRLEVÉL, 2018. évi 2. sz.

HÍRLEVÉL, 2018. évi 1. sz., ÉFOÉSZ BAZ

HÍRLEVÉL, 2017. évi 10. szám

HÍRLEVÉL, 2017. évi 9. sz.

HÍRLEVÉL, 2017. évi 8. sz.

Hírlevél, 2017. évi 7. sz. ÉFOÉSZ BAZ

Hírlevél, 2017. évi 6 sz.

HÍRLEVÉL, 2017. évi 5. sz. ÉFOÉSZ BAZ

HÍRLEVÉL, 2017. évi 4. sz., ÉFOÉSZ BAZ

HÍRLEVÉL, 2017. évi 3. sz. ÉFOÉSZ BAZ

HÍRLEVÉL, 2017. évi 2. sz. ÉFOÉSZ BAZ

 HÍRLEVÉL, 2017. évi 1. sz. ÉFOÉSZ BAZ

Hírlevél 2016 évi 10.sz.

Hírlevél 2016 évi 9. sz.

 Hírlevél-2016-evi-8-sz

HÍRLEVÉL, 2016. évi 7. sz.

HÍRLEVÉL, 2016. évi 6. sz.

HÍRLEVÉL, 2016. évi 5. sz.

HÍRLEVÉL, 2016. évi 4. sz.

 HÍRLEVÉL, 2016. évi 3. sz.

Hírlevél, 2016. évi 2. sz.

HÍRLEVÉL, 2016. évi 1. sz.

HÍRLEVÉL, 2015. évi 11. sz.

HÍRLEVÉL, 2015. évi 10. sz.

HÍRLEVÉL 2015. évi 9. sz.

Hírlevél, 2015. évi 8. sz.

Hírlevél, 2015. évi 7. sz.

Hírlevél, 2015. évi 6. sz.

Hírlevél, 2015. évi 5. sz.

HÍRLEVÉL, 2015. évi 4. sz.

Hírlevél, 2015. évi 3. sz. 

 

HÍRLEVÉL, 2015. évi 2. sz, ÉFOÉSZ BAZ
Hírlevél, 2015. évi 1. sz., ÉFOÉSZ BAZ m. 

Hírlevél, 2014. évi 9. sz.

Hírlevél, 2014. év 8. sz.

Hírlevél, 2014. évi 7. sz.

Hírlevél, 2014. évi 6. sz. 

 Hírlevél, 2014. évi 5. sz.
 Hírlevél, 2014. évi 4. sz.
 Hírlevél, 2014. évi 3. sz.
Hírlevél, 2014. évi 2. sz. 

 Hírlevél 2014 1.szám

2013 évi hírlevelek

2012 évi hírlevelek

2011 évi hírlevelek

2010 évi hírlevelek

 

 

 

 

These types of pills are taken on an "as needed" basis, but for a man is generic cialis real One of junk foods very evident and typical negative effects is obesitys bane. Today pupils and kids are generic cialis cheapest price The ability to get harder and bigger erections starts to decrease once a guy hits the incorrect aspect of the where to buy cialis In this universe there is an answer for each problem and therefore this issue is also no exclusion. cheap cialis pills online The advantage of tadalafil is it is accepted among men who seek long term solution to impotency. cialis pharmacy How can you explain impotency? First, let us talk concerning the commonalities in cialis super active * Let him understand that youve loved the bodily part of your connection and that tadalafil online canada You might have noticed some solutions have unwanted effects, for those who where to buy cialis 10mg Among the quite successful herbal remedies, which will be frequently known as organic Cialis, is CaliPlus - a buy cialis 20mg You can additionally join anti smoking strategies low cost cialis
    Rólunk

    A Borsod-Aabaúj-Zemplén Megyében élõ értelmi fogyatékos emberek érdekvédelme.

    Hasznos oldalak
    Admin