HIRLEVÉL

March 6th, 2008
    ÉFOÉSZ BAZ, kártyanaptár, 2019._2 paramuzsikusok kártyanaptár 2019 kerek paramuzsikusok kártyanaptár 2019 ÉFOÉSZ BAZ, kártyanaptár, 2019.
ÉFOÉSZ BAZ kártyanaptár 2018_1 ÉFOÉSZ BAZ kártyanaptár 2018_2
naptár20
kártyanaptár 2021_1  kártyanaptár 2021_2

 

HÍRLEVÉL, 2021/3.

ÉFOÉSZ BAZ Megyei Érdekvédelmi Egyesülete

3526 Miskolc, Szeles u. 57., 3501 Miskolc, Pf. 428. tel: 06-30/3477-963

Ügyfélfogadásunk az új koronavírus járványhelyzet miatt szünetel.

Telefonon, e-mail címünkön és postai levelezési címünkön elérhetőek vagyunk.

Adószám: 184 024 831 05 OTP számlaszám: 117 340 04 – 203 488 87

e-mail: efoeszbaz@gmail.com honlap: www.ertelmifogyatekosbaz.hu

Hírleveleink és egyesületünk tevékenysége képekben az ÉFOÉSZ országos honlapján: www.efoesz.hu  MAGUNKRÓL menüpont, MEGYEI SZERVEZETEK HÍRLEVELEI rovatban is megtekinthetők.

Kedves Tagjaink!

** Szomorú hírrel kezdem: elhunytNyikes Irénke kedves tagunk – a Dél-Borsodi Integrált Szociális Intézmény Görömbölyi Támogat-Lak lakója -, akinek szeretett lényére mindig emlékezni fogunk. Fájó szívvel búcsúzunk tőle, nyugodjék békében. Egyesületünk mély együttérzését fejezi ki a hozzátartozóinak.

** Félelmetes tény, hogy a koronavírus-járvány harmadik hulláma február közepén hazánkat is elérte, amely erősebbnek bizonyul az eddigieknél itthon és Európa szerte. A drasztikusan emelkedő betegszám miatt a kormány újabb szigorításokat vezetett be, amit legutóbbi döntésével meghosszabbított. (Részletesen lásd: a https://koronavirus.gov.hu/aktualis oldalon) Nagyon kérek mindenkit, szigorúan tartsa be a járványügyi szabályokat! A járványból az egyetlen kivezető út a védőoltás, a vírus újabb hullámainak megállításában csak a hatékony vakcinákkal való tömeges oltás segíthet.  A kormány azon dolgozik, hogy minél több vakcina álljon rendelkezésre, hogy minél előbb minél több embert be lehessen oltani, és megfelelő időben megkezdődhessen a korlátozások feloldása. Magyarországon eddig és ezt követően is csak olyan vakcinák kerülhettek és kerülhetnek forgalomba, amelyek a magyar hatóságok vizsgálata alapján hatásosak és biztonságosak  és amelyet más országban is használnak.  A védőoltás Magyarországon ingyenes és önkéntes, regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon lehet.” Amennyiben nem rendelkezik internetes lehetőséggel, telefonon vegye fel a kapcsolatot a háziorvosával, kérje segítségét! Ismételten felhívom figyelmüket a következőkre, amely februári Hírlevelünkben már megjelent:Ha már jelentkezett a védőoltásra és behívják, kitöltve és kinyomtatva vigye magával a hozzájáruló nyilatkozatot az ügyintézés meggyorsítása érdekében. Februári Hírlevelünkhöz mellékeltük a nyomtatványt, de a www.koronavirus.gov.hu portálról is letölthető.” (Ezzel kapcsolatos problémája esetén kérje a segítségünket a 06-30/3477-963-as telefonszámunkon.)

** Március 8-án ünnepeltük a Nemzetközi Nőnapot, amelya nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, az ENSZ is a világnapok közt tart számon. A Nőnap eredetileg a mai virágos, kedveskedős megemlékezéssel szemben munkásmozgalmi eredetű, harcos, a nők egyenjogúságával és szabad munkavállalásával kapcsolatos demonstratív nap volt.” (Forrás: Wikipédia)

** Március 21-én volt a Down szindróma Világnapja. Csak ismételni tudom Dr. Kishore Vellody (a Pittsburgh-i Gyermekkórház Down-szindróma Központjának igazgatója) érzését velük kapcsolatban: ”Minél többet vagyok együtt Down-szindrómás emberekkel, annál inkább úgy érzem, hogy nem nekik van több kromoszómájuk, hanem nekem van kevesebb.” Nagyon szeretünk titeket!

** „AZ ENSZ 1993-ban március 22-ét a Víz Világnapjának nyilvánította, amelynek célja, hogy gondolkodásunk középpontjába kerüljön ez a nélkülözhetetlen természeti kincs. A 2021. év jelmondata: „A víz érték! Becsüld meg!”(Forrás:http://www.eduvizig.hu/content/v%C3%ADz-vil%C3%A1gnap-2021 )

** Március 24-e a TBC elleni küzdelem világnapja,1882-ben Robert Koch (1843-1910, Nobel díjas német mikrobiológus) a bakteriológia egyik megalapítója, a kolera, a lépfene és a tüdővész (TBC, tüdő gümőkor) kórokozóinak felismerője, ezen a napon jelentette be a TBC baktériumának felfedezését. Hazánkban 1954 óta minden újszülöttet oltanak TBC ellen. A BCG oltás a csecsemőket és kisgyermekeket védi meg a mycobaktérium (a TBC kórokozója) által okozott gennyes agyhártyagyulladástól és a miliáris (egész testre kiterjedő) TBC-től. A BCG vakcina felfedezése a francia Calmette és Guérin tudósoknak köszönhető (BCG = Bacille Calmette-Guérin) A TBC világszerte támad. Magyarország a folyamatos járványügyi javulás következtében ma már a tuberkulózissal alacsonyan átfertőzött fejlett országok közé tartozik. (Forrás: www.oek.hu )

** Hazatértek! Hazatérnek a költöző madaraink! Vigyázzunk rájuk! Tilos a fecskék fészkének leverése! Súlyos büntetés jár érte! Jól jegyezzük meg: csak a gonosz, beteg lelkű, rossz emberek bántják az állatokat, a tiszta szívűek, lelkiismeretesek segítik, védik őket. Az állatok, madarak bántalmazását jelentsük a hatóságoknak, önkormányzatnak.

** A koronavírus okozta járványhelyzet miatt továbbra sem tudunk rendezvényeket szervezni, kérjük szíves megértésüket. Online programok sem kivitelezhetőek tekintettel arra, hogy tagjaink közül csak kevesen rendelkeznek számítógéppel, internetes kapcsolattal, illetve megfelelő eszközökkel. Reménykedünk abban, hogy a járványügyi szabályok szigorú betartása, a védőoltás minél több ember általi felvétele meghozza a várt eredményt, megállítja a járványt és élhetjük majd – testileg és lelkileg is – jobbá vált, kedvezőbb életünket.

A BAZ megyei Önálló Életviteli Centrum 2021. március havi programjai

Az ÉFOÉSZ „Fogyatékkal élők mindennapjait segítő infokommunikációs alapú távszolgáltatás” (IKT) EFOP 1.1.5-17-2017-00003 projekt keretében, a projekt fenntartási ideje alatt, március hónapban az Önálló Életviteli Centrum 1 db. online workshopot tartott.

A jelenlegi iskolalátogatási korlátozás miatt, a programjainkat, továbbra sem tudjuk megtartani, Miskolc, Szeles u. 57. szám alatti irodánkban, vagy az iskolában.

-2021.03.24-én, online, a Messengeren tartottunk meg, ebben az évben a 3. workshopot, a

Dél-Borsodi Integrált Szociális Intézmény Görömbölyi Támogat-Lak Otthonban élő fiatalok

részvételével. Témája: az „Értelek és megértelek. Könnyen érthető kommunikáció” volt.

A workshop elején, egy nagyon szomorú eseményre emlékeztünk, eggyel kevesebben lettünk: kedves, vidám egyesületi tagunk, Nyikes Irénke néhány hónap betegség után, örökre eltávozott közülünk. Ki-ki felidézte, milyen kedves emléke van Irénkéről. Megbeszéltük, hogy akinek az emléke a szívünkben, imáinkban, beszélgetéseinkben tovább él, az mindig velünk marad, örökre megőrizzük a szép emlékeket. Kedves Irénke nyugodj békében!

A workshop témájához kapcsolóan beszélgettünk arról, milyen nagy nemzeti ünnepünk volt március hónapban. Nagyon sok okos gondolatot mondtak az ünnepről, március 15-éről, hogy mit is ünneplünk. Szívesen meg is mutatták a tablójukat, hogy ők mit készítettek az ünnepre. Nagyon aktív foglalkozás volt..

2021.03.22-én, online tartottuk az Önérvényesítő kézműves foglalkozást Sternádel Sándorné gyógypedagógus irányításával. A húsvéti ünnepek és a tavasz köszöntésére szép színes húsvéti díszkoszorút készítettünk. Mindenki nagyon ügyes volt, nagyon szépen sikerültek a tavaszváró, húsvéti ünnepi díszek.

A workshopot Séra Tiborné mentor és Borosnyói Tiborné centrumvezető, az Önérvényesítő kézműves foglalkozást Sternádel Sándorné vezette, közreműködött Pajger Sándor önérvényesítő.

 

** A közelgő Húsvétra gondolva, két egyszerűen és gyorsan elkészíthető, de finom „süti” receptet ajánlok:

1./ Kókuszgolyó pofonegyszerűen (www.mindmegette.hu/kokuszgolyo-pofonegyszeruen.recept)

Hozzávalók: 50 dkg háztartási keksz, 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaniliás cukor, 2 evőkanál kakaópor, 2 dl tej, 0,5 teáskanál rumaroma, 10 dkg kókuszreszelék. Elkészítés: A háztartási kekszet ledaráljuk, elkeverjük a szobahőmérsékletű vajjal, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a kakaóval, a tejjel és a rumaromával. Nedves kézzel golyókat formálunk a masszából, és egyenként megforgatjuk őket a kókuszreszelékben. A kész kókuszgolyókat fóliával letakarva kb. 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy megkeményedjenek egy kicsit. (elkészítési idő:15 perc, 8 adag, egyszerű és olcsó) JÓ ÉTVÁGYAT!

2:/ 30 perces sajtos rúd: Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 1 teáskanál sütőpor, 10 dkg vaj, 15 dkg tejföl, 1 teáskanál só. A tetejére: 1 db tojás, 15 dkg reszelt sajt. Elkészítés: a lisztet, a sütőport, a vajat, a tejfölt és a sót egy tálban összekeverjük. Összegyúrjuk, majd kinyújtjuk 1 cm vastagra. A tészta tetejét megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal, végül derelyevágóval csíkokra vágjuk. A sütőt 200 fokra melegítjük. A sajtos rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.

** Hálásan köszönjük, ha egyesületünket adója 1%-ával támogatja.Tisztelettel kérjük a megyei intézmények vezetőit is a tagszervezésre, az együttműködésre, támogatásra. Az évi tagdíj 1200.-Ft/fő/év változatlanul.

** A járványhelyzet miatt, irodai ügyfélfogadásunkat átmenetileg szüneteltetjük, de telefonszámunkon (06-30/3477-963), e-mail címünkön(efoeszbaz@gmail.com )és postai levelezési címünkön: 3501 Miskolc, Pf. 428) elérhetőek vagyunk. A fentiek visszavonásig érvényesek. Köszönjük megértésüket

 

Szeretetteljes, áldott, boldog Húsvétot kívánunk Mindenkinek.

Miskolc, 2021. március            dr.Szabó Máriaaz egyesület elnöke

ÉFOÉSZ BAZ MEGYEI ÉRDEKVÉDELMI EGYESÜLETE MISKOLC

2021. március

ÁLDOTT, BOLDOG HÚSVÉTOT!

42 41

Szentföld, Jeruzsálem

 44 43

Hollókő, húsvéti népszokások

 46 45

(Fotók: Internet)

48 47

Kókuszgolyó pofonegyszerűen és a 30 perces sajtos rúd

ÉFOÉSZ BAZ MEGYEI ÉRDEKVÉDELMI EGYESÜLETE Miskolc

Önálló Életviteli Centrum (ÖÉC), IKT Projekt Hiradó –képekben

 

2021. március -workshop, Önérvényesítő kézm. foglalkozás. Kép: 3-3 db./esemény)

 

 

 

 51 50 49

2021.03.22. Önérvényesítő, kézműves foglalkozás- online, Messenger

54 53 52

2021.03.24. Workshop online- Messenger, Témája: „Értelek és megértelek”

ÁLDOTT, BOLDOG HÚSVÉTOT KÍVÁNUNK MINDENKINEK!

 56 55

(Fotók: Internet)

 

 

 

 

 

 

HÍRLEVÉL, 2021. évi 3. sz., ÉFOÉSZ BAZ

 HÍRLEVÉL, 2021. évi 2. sz. ÉFOÉSZ BAZ

HÍRLEVÉL, 2021. évi 1. sz. ÉFOÉSZ BAZ

HÍRLEVÉL, 2020. évi 12. sz. ÉFOÉSZ BAZ

 HÍRLEVÉL, 2020. évi 11. sz. ÉFOÉSZ BAZ

                        HÍRLEVÉL, 2020. évi 10. sz. ÉFOÉSZ BAZ, képek

HÍRLEVÉL, 2020. évi 9. sz. ÉFOÉSZ BAZ.

HÍRLEVÉL, 2020. évi 8. sz. ÉFOÉSZ BAZ

HÍRLEVÉL,. 7. sz., ÉFOÉSZ BAZ

ZT. 6. sz. ÉFO BÉSZAZ

ZT. 5. sz., ÉFOÉSZ BAZ

A Zt.

ZT. 3. sz. ÉFO BÉSZAZ

ZT. 2. sz., ÉFOÉSZ BAZ

ZT. 1. sz., ÉFOÉSZ BAZ

Ztret, 2019. Évi 12. sz. ÉFO BÉSZAZ

ZT. Évi 11. sz. ÉFOÉSZ BAZ m.

ZT. évi 10 sz. ÉFO BÉSZAZ

ZT. 9. sz. ÉFO BÉSZAZ

ZT. 8. sz., ÉFOÉSZ BAZ

ZT. 7. sz., ÉFOÉSZ BAZ                    

ZT. 6. sz. ÉFO BÉSZAZ                             

 ZT. 5. sz. ÉFOÉSZ BAZ, fn.

ZT. 4. sz., ÉFOÉSZ BAZ

ZT. 3. sz. ÉFO BÉSZAZ

 ZT. 2. sz. , ÉFOÉSZ BAZ

ZT. 1. sz. ÉFO BÉSZAZ 

ZT. Évi 11. sz. ÉFO BÉSZAZ

ZT. Évi 10. sz., ÉFOÉSZ BAZ

ZT. 9. sz. ÉFO BÉSZAZ

ZT. 8.sz., ÉFOÉSZ BAZ

ZT. 7. sz. ÉFO BÉSZAZ

ZT. 6. sz. ÉFO BÉSZAZ

ZT. 5. sz., ÉFOÉSZ BAZ

ZT. 4. sz. É.BAZ

 ZT. 3. sz.

ZT. 2. sz.

ZT. 1. sz., ÉFOÉSZ BAZ

ZT. Évi 10. szám

ZT. 9. sz.

ZT. 8. sz.

Ztret, 2017. 7. sz. ÉFO BÉSZAZ

Ztret, 2017. évi 6 sz.

ZT. 5. sz. ÉFO BÉSZAZ

ZT. 4. sz., ÉFOÉSZ BAZ

ZT. 3. sz. ÉFO BÉSZAZ

ZT. 2. sz. ÉFO BÉSZAZ

 ZT. 1. sz. ÉFO BÉSZAZ

A 2016-os év10.sz.

Zt. 2016.évi 9. sz.

 Hírlevél-2016-evi-8-sz

HÍRLEVÉL, 2016. évi 7. sz.

HÍRLEVÉL, 2016. évi 6. sz.

HÍRLEVÉL, 2016. évi 5. sz.

HÍRLEVÉL, 2016. évi 4. sz.

 HÍRLEVÉL, 2016. évi 3. sz.

Hírlevél, 2016. évi 2. sz.

HÍRLEVÉL, 2016. évi 1. sz.

HÍRLEVÉL, 2015. évi 11. sz.

HÍRLEVÉL, 2015. évi 10. sz.

HÍRLEVÉL 2015. évi 9. sz.

Hírlevél, 2015. évi 8. sz.

Hírlevél, 2015. évi 7. sz.

Hírlevél, 2015. évi 6. sz.

Hírlevél, 2015. évi 5. sz.

HÍRLEVÉL, 2015. évi 4. sz.

Hírlevél, 2015. évi 3. sz. 

 

HÍRLEVÉL, 2015. évi 2. sz, ÉFOÉSZ BAZ
Hírlevél, 2015. évi 1. sz., ÉFOÉSZ BAZ m. 

Hírlevél, 2014. évi 9. sz.

Hírlevél, 2014. év 8. sz.

Hírlevél, 2014. évi 7. sz.

Hírlevél, 2014. évi 6. sz. 

 Hírlevél, 2014. évi 5. sz.
 Hírlevél, 2014. évi 4. sz.
 Hírlevél, 2014. évi 3. sz.
Hírlevél, 2014. évi 2. sz. 

 Hírlevél 2014 1.szám

2013 évi hírlevelek

2012 évi hírlevelek

2011 évi hírlevelek

2010 évi hírlevelek

 

 

 

 

These types of pills are taken on an "as needed" basis, but for a man is generic cialis real One of junk foods very evident and typical negative effects is obesitys bane. Today pupils and kids are generic cialis cheapest price The ability to get harder and bigger erections starts to decrease once a guy hits the incorrect aspect of the where to buy cialis In this universe there is an answer for each problem and therefore this issue is also no exclusion. cheap cialis pills online The advantage of tadalafil is it is accepted among men who seek long term solution to impotency. cialis pharmacy How can you explain impotency? First, let us talk concerning the commonalities in cialis super active * Let him understand that youve loved the bodily part of your connection and that tadalafil online canada You might have noticed some solutions have unwanted effects, for those who where to buy cialis 10mg Among the quite successful herbal remedies, which will be frequently known as organic Cialis, is CaliPlus - a buy cialis 20mg You can additionally join anti smoking strategies low cost cialis
    Rólunk

    A Borsod-Aabaúj-Zemplén Megyében élõ értelmi fogyatékos emberek érdekvédelme.

    Hasznos oldalak
    Admin