HIRLEVÉL

March 6th, 2008
    ÉFOÉSZ BAZ, kártyanaptár, 2019._2 paramuzsikusok kártyanaptár 2019 kerek paramuzsikusok kártyanaptár 2019 ÉFOÉSZ BAZ, kártyanaptár, 2019.
ÉFOÉSZ BAZ kártyanaptár 2018_1 ÉFOÉSZ BAZ kártyanaptár 2018_2
naptár20

 

HÍRLEVÉL, 2020/10.

ÉFOÉSZ BAZ Megyei Érdekvédelmi Egyesülete Miskolc

3526 Miskolc, Szeles u. 57., Levelezési cím: 3501 Miskolc, Pf. 428.

tel: 06-30/3477-963; ügyfélfogadásunk az új koronavírus járványhelyzet miatt szünetel.

Telefonon, e-mail címünkön és postai levelezési címünkön elérhetőek vagyunk.

Adószám: 184 024 831 05 OTP számlaszám: 117 340 04 – 203 488 87

e-mail: efoeszbaz@gmail.com honlap: www.ertelmifogyatekosbaz.hu

Kedves Tagjaink!

** Ismételten végtelen szomorú hírrel kell kezdenem: két kedves, szeretett tagunk is elhunyt: Homolya István (szeptemberben), Breitenbach Dorina (november elején). Fájó szívvel búcsúzunk tőlük, emléküket szívünkben örökre megőrizzük. Nyugodjatok békében kedves Dórika és Istvánka,, Isten vigyázzon rátok. Egyesületünk mély együttérzését fejezi ki hozzátartozóiknak.

** Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ elnöke, az október 23-i nemzeti ünnepünk alkalmából átvehette a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetését. Szívből gratulálunk és köszönjük az értelmi fogyatékossággal élő emberekért végzett áldozatos munkáját.

** A koronavírus járvány második hulláma nagyobb erővel támad a tavaszinál, az új fertőzöttek, a lélegeztetőgépen lévők és az elhalálozottak száma rohamosan emelkedik. A vírus az egész ország területén jelen van, nagy veszélyt jelentenek a tünetmentes vírushordozók is, akik fertőzőképesek. Felhívjuk tagjaink és mindenki figyelmét a járványügyi korlátozások és szabályok szigorú betartására a betegség megelőzése érdekében. Előző hírleveleinkben, rendszeresen és részletesen írtunk ezekről (védőmaszk, távolságtartás, fertőtlenítés, stb.), az influenza elleni védőoltás telefonon történő egyeztetése a háziorvossal, a folyamatosan életbelépő jogszabályok követése, az Operatív Törzs napi jelentéseinek nyomon követése a televízióban, a hivatalos kormányzati hírportál: www.koronavirus.gov.hu tájékoztatóinak figyelemmel kísérése. A koronavírus elleni vakcina a rendelkezésre álló információk szerint rövidesen elérhető lesz számunkra.

** Október 6-án emlékeztünk a hős Aradi Vértanúkra! 1849-ben ezen a napon végezték ki Aradon az 1848-49-es magyar szabadságharc tizenkét honvédtábornokát és egy ezredesét. Ugyanezen a napon oltották ki a gyilkos golyók gróf Batthyány Lajosnak, az első felelős független magyar kormány miniszterelnökének életét is. Tisztelet és dicsőség a szabadságért életüket áldozó hősöknek!

** A járványügyi helyzet miatt nem tudtuk megtartani biztonságos körülmények között az októberre ütemezett felvilágosító – tájékoztatóelőadásainkat. A két előadás anyagát (1/„A víz az élet forrása, takarékoskodj vele, védjed!; 2/ Fényecskék – Fejlesztőház bemutatása”) mellékeljük.

** A járvány következtében rendhagyóvá vált hagyományos Megyei Kulturális Fesztiválunk is. A tagjaink szerepléséről beérkezett videókat egyesületünk YouTube csatornájára töltöttük fel. A https://www.youtube.com/channel/UCrhP8ScY10aitbmrJtniOaw/featured linken nézhetők meg a nyilvánosan is megtekinthető felvételek. A többi, nem nyilvános előadások linkjét az érintett intézményeknek, tagtársainknak külön küldjük el. Szeretettel gratulálunk minden szereplőnek és köszönetünket fejezzük ki a segítő pedagógusoknak, gondozóknak, szülőknek. Az oklevelet és ajándékot postán juttatjuk el a videó felvétel beküldőinek, decemberben. Büszkék vagyunk mindnyájukra, hogy ebben az embert próbáló nehéz helyzetben is példát mutattak honfitársainknak.

** Az „Életem és emlékeim az új koronavírus járvány idejéről” című pályázatra beérkezett művek összeállítása, szerkesztése, befejeződött, és napokon belül sokszorosításra kerül. Gratulálok a résztvevőknek és köszönetet mondok minden segítőnek. A kiadványt, az oklevelet és az ajándékot postán fogjuk elküldeni decemberben az érintetteknek, mert a járvány miatt központi ünnepséget nem tudunk rendezni. Köszönjük megértésüket.

 ** A miskolci Miprodukt Kft megváltozott munkaképességű személyeket keres az alábbi munkakörökbe: 2 fő csomagoló 4 órás; 13 fő beltéri takarító 4 órás; 12 fő operátor 4 órás. Érdeklődni lehet: Tasi Zsuzsanna fogyatékosságügyi tanácsadó, Információs és Koordinációs Pont, 3530 Miskolc, Arany János u. 37. , Mobil: +36-20-268-1015 , E-mail: tasi.zsuzsanna@fszk.hu , vagy Klamancsek Anita rehabilitációs tanácsadó a következő e-mail címen:  klamancsek.anita@miprodukt.hu

** A „Helyet!” Alapítvány Jászberény Eperfa utcai Támogatott lakhatásában  jelenleg 3 üres férőhely található. (2 férfi, 1 nő) A férőhelyek fizetősek, bővebb információt az intézmény tud adni. „Olyan felnőtt korú értelmileg akadályozottaknak nyújtanak lehetőséget a minél önállóbb élet feltételeinek megteremtésében, akik korábban valamely ápoló-gondozó otthoni, illetve lakóotthoni, lakásotthoni ellátást vették igénybe, vagy családi környezetből érkeznek a lakhatás hosszú távú megoldásának igényével.”  Infó:      https://www.facebook.com/Eperfa-utcai-T%C3%A1mogatott-Lakhat%C3%A1s-856348828042431 http://helyetalapitvany.hu/category/tamogatott-lakhatas/

** Október 4-én volt az Állatok Világnapja! Az állatok érezni, szenvedni és örülni képes élőlények, tiszteletben tartásuk, jó közérzetük biztosítása minden ember erkölcsi kötelessége! Ha tudomásuk van állatok elleni bűncselekményről, vagy ha az állatnak azonnali segítségre van szüksége, jelentsék azt az Állatvédelmi Hatóságnak; vagy az önkormányzat jegyzőjének, de a legközelebbi rendőrnek, illetve a médiának (újság, rádió, TV) is bejelenthetik! Közeleg a könyörtelen tél, még fontosabb most az odafigyelés! (A sokat szenvedő Laboratóriumi (kísérleti) Állatok Világnapja minden év április 24-én van. ) Mahatma Gandhit, a nagy hindu gondolkodót idézem: „Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik.”

A BAZ megyei Önálló Életviteli Centrum 2020. október havi programjai

Az ÉFOÉSZ „Fogyatékkal élők mindennapjait segítő infokommunikációs alapú távszolgáltatás” (IKT) EFOP 1.1.5-17-2017-00003 projekt keretében, a projekt hosszabbítás alatt szeptember hónapban az Önálló Életviteli Centrum 2 db. online workshopot és 1 db. Önérvényesítő, kézműves foglalkozást tartott. Két alkalommal szerveztünk kirándulást.

A jelenlegi iskolalátogatási korlátozás miatt, a programjainkat, nem tudjuk Miskolc, Szeles u. 57. szám alatti irodánkban, vagy az iskolában megtartani.

Ebben a hónapban online tartottuk meg a workshopokat, egy tokaji és egy miskolci bentlakásos intézményben élők számára. Mindkét foglalkozáson a résztvevő fiatalok nagyon aktívak voltak, jó hangulatban bekapcsolódtak a témákba.

- 2020.10.28-án, online, a Messengeren tartottuk meg, ebben az évben a 16. workshopot, az AZISZI Tokaji Otthona résztvevői számára. A workshop témája az „Értelek és megértelek” volt.

- 2020.10.30-án a skype-on tartottuk meg az online workshopot, a Dél-Borsodi-Integrált- Szociális Intézmény- Görömbölyi Támogat-Lak otthona lakói részére. A foglalkozás témája az „Életvitel” volt.

-2020.10.12-én Miskolcon a Szent István téren az 1956-os emlék kiállítást néztük meg és sétáltunk a téren és színes faleveleket gyűjtöttünk az önérvényesítő foglalkozáshoz. Azután a belvárosban levő, közeli parkba, az Antal József térre mentünk. Ahol egy kis csokor virágot is elhelyeztünk a megemlékezés táblájához.

-2020.10.12-én Miskolc, Városház tér 2. sz. alatt tartottuk, Sternádel Sándorné gyógypedagógus vezetésével, az Önérvényesítő kézműves foglalkozást. Nagyon ügyesek voltak a résztvevők, és valamennyien, szép színes, falevelet festettek.

-2020.10.22-ei kirándulásunk során az Avasi Arborétum sokszínű és különleges fái mellett sétálva, megcsodálhattuk az ősz, szikrázóan tarka színeit, a vakító sárga színektől az égő pirosig. Az Avasról lefelé a Kálvária domb felé vettük az utunkat. Megnéztük a romantikus neogót stílusúban épült, még ilyen felújításra szoruló állapotban is, nagyon szép Kálvária- kápolnát. Kellemesen töltöttük együtt ezt a szép őszi napot.

A workshopokat Séra Tiborné mentor és Borosnyói Tiborné vezette, közreműködött Pajger Sándor önérvényesítő. Köszönjük Sternádel Sándorné gyógypedagógus odaadó munkáját és Farkas Istvánné önzetlen, segítő közreműködését, az ÖÉC feladatainak segítésében.

** VÁLTOZÁS! A járványhelyzet miatt, irodai ügyfélfogadásunkat átmenetileg szüneteltetjük, de telefonszámunkon (06-30/3477-963), e-mail címünkön(efoeszbaz@gmail.com )és postai levelezési címünkön: 3501 Miskolc, Pf. 428) elérhetőek vagyunk. A fentiek visszavonásig érvényesek. Köszönjük megértésüket.

** Hírleveleink és egyesületünk több évre visszamenő tevékenysége képekben az ÉFOÉSZ országos honlapján (www.efoesz.hu  MAGUNKRÓL menüpont, MEGYEI SZERVEZETEK HÍRLEVELEI rovatban), továbbá egyesületi honlapunkon (www.ertelmifogyatekosbaz.hu ) is  megtalálhatók. ** Köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik egyesületünk munkáját adójuk 1%-ával támogatták.

Miskolc, 2020.október  Dr.Szabó Mári az egyesület elnöke

ÉFOÉSZ BAZ MEGYEI ÉRDEKVÉDELMI EGYESÜLETE, Miskolc

1

Isten veled, kedves Dorina-Dórika!

 

BEDE  ANNA:  FOHÁSZ

(Bede Anna Istenhez írt fohásza)

1./ Köszönöm azt, Uram, hogy élek,                         
köszönöm azt, hogy ép hitem,                        
s hogy e világban  ím, a lélek                         
gyönyörű házát építem.                       

2./ Köszönöm azt, hogy sok bajomban                               
a Te Igéd vigasztalás,
s hogy ahol ennyi fájdalom  van,                               
tovaröpít egy jó varázs.                               

3./ Valami mindig talpra állít,
valaki mindig megsegít,

rövid utunk kálváriáit –

járva az átkok berkeit.

4./ Köszönöm azt, hogy vársz a Mennyben,
hívogató szód rám talál.

A  sugaras, kék végtelenben

köszönöm azt, hogy nincs halál.                        

                              

2

Isten veled, kedves Istvánka!

ÉFOÉSZ BAZ MEGYEI ÉRDEKVÉDELMI EGYESÜLETE Miskolc

Önálló Életviteli Centrum (ÖÉC), IKT Projekt Hiradó –képekben 2020. október

-workshopok, önérvényesítő foglalkozás, kiállítás, avasi kirándulás (Kép: 3-3 db./esemény)

5 4 3

2020.10.28. 16.Workshop- online-Messenger

8 7 6

2020.10.30. 17. Workshop- online-skype

11 10 9

2020.10.12. Önérvényesítő, kézműves foglalkozás Miskolc, Városház tér 2.

12 13 14

2020.10.12. Kiállítás-1956, miskolci kirándulás, Antal József tér

 17 16 15

2020.10.22. Kirándulás, Avasi Arborétum, Kálvária domb

 

 

 

 

 

 

 

                        HÍRLEVÉL, 2020. évi 10. sz. ÉFOÉSZ BAZ, képek

HÍRLEVÉL, 2020. évi 9. sz. ÉFOÉSZ BAZ.

HÍRLEVÉL, 2020. évi 8. sz. ÉFOÉSZ BAZ

ZT. 7. sz., ÉFOÉSZ BAZ

ZT. 6. sz. ÉFO BÉSZAZ

ZT. 5. sz., ÉFOÉSZ BAZ

A Zt.

ZT. 3. sz. ÉFO BÉSZAZ

ZT. 2. sz., ÉFOÉSZ BAZ

ZT. 1. sz., ÉFOÉSZ BAZ

Ztret, 2019. Évi 12. sz. ÉFO BÉSZAZ

ZT. Évi 11. sz. ÉFOÉSZ BAZ m.

ZT. évi 10 sz. ÉFO BÉSZAZ

ZT. 9. sz. ÉFO BÉSZAZ

ZT. 8. sz., ÉFOÉSZ BAZ

ZT. 7. sz., ÉFOÉSZ BAZ                    

ZT. 6. sz. ÉFO BÉSZAZ                             

 ZT. 5. sz. ÉFOÉSZ BAZ, fn.

ZT. 4. sz., ÉFOÉSZ BAZ

ZT. 3. sz. ÉFO BÉSZAZ

 ZT. 2. sz. , ÉFOÉSZ BAZ

ZT. 1. sz. ÉFO BÉSZAZ 

ZT. Évi 11. sz. ÉFO BÉSZAZ

ZT. Évi 10. sz., ÉFOÉSZ BAZ

ZT. 9. sz. ÉFO BÉSZAZ

ZT. 8.sz., ÉFOÉSZ BAZ

ZT. 7. sz. ÉFO BÉSZAZ

ZT. 6. sz. ÉFO BÉSZAZ

ZT. 5. sz., ÉFOÉSZ BAZ

ZT. 4. sz. É.BAZ

 ZT. 3. sz.

ZT. 2. sz.

ZT. 1. sz., ÉFOÉSZ BAZ

ZT. Évi 10. szám

ZT. 9. sz.

ZT. 8. sz.

Ztret, 2017. 7. sz. ÉFO BÉSZAZ

Ztret, 2017. évi 6 sz.

ZT. 5. sz. ÉFO BÉSZAZ

ZT. 4. sz., ÉFOÉSZ BAZ

ZT. 3. sz. ÉFO BÉSZAZ

ZT. 2. sz. ÉFO BÉSZAZ

 ZT. 1. sz. ÉFO BÉSZAZ

A 2016-os év10.sz.

Zt. 2016.évi 9. sz.

 Hírlevél-2016-evi-8-sz

HÍRLEVÉL, 2016. évi 7. sz.

HÍRLEVÉL, 2016. évi 6. sz.

HÍRLEVÉL, 2016. évi 5. sz.

HÍRLEVÉL, 2016. évi 4. sz.

 HÍRLEVÉL, 2016. évi 3. sz.

Hírlevél, 2016. évi 2. sz.

HÍRLEVÉL, 2016. évi 1. sz.

HÍRLEVÉL, 2015. évi 11. sz.

HÍRLEVÉL, 2015. évi 10. sz.

HÍRLEVÉL 2015. évi 9. sz.

Hírlevél, 2015. évi 8. sz.

Hírlevél, 2015. évi 7. sz.

Hírlevél, 2015. évi 6. sz.

Hírlevél, 2015. évi 5. sz.

HÍRLEVÉL, 2015. évi 4. sz.

Hírlevél, 2015. évi 3. sz. 

 

HÍRLEVÉL, 2015. évi 2. sz, ÉFOÉSZ BAZ
Hírlevél, 2015. évi 1. sz., ÉFOÉSZ BAZ m. 

Hírlevél, 2014. évi 9. sz.

Hírlevél, 2014. év 8. sz.

Hírlevél, 2014. évi 7. sz.

Hírlevél, 2014. évi 6. sz. 

 Hírlevél, 2014. évi 5. sz.
 Hírlevél, 2014. évi 4. sz.
 Hírlevél, 2014. évi 3. sz.
Hírlevél, 2014. évi 2. sz. 

 Hírlevél 2014 1.szám

2013 évi hírlevelek

2012 évi hírlevelek

2011 évi hírlevelek

2010 évi hírlevelek

 

 

 

 

These types of pills are taken on an "as needed" basis, but for a man is generic cialis real One of junk foods very evident and typical negative effects is obesitys bane. Today pupils and kids are generic cialis cheapest price The ability to get harder and bigger erections starts to decrease once a guy hits the incorrect aspect of the where to buy cialis In this universe there is an answer for each problem and therefore this issue is also no exclusion. cheap cialis pills online The advantage of tadalafil is it is accepted among men who seek long term solution to impotency. cialis pharmacy How can you explain impotency? First, let us talk concerning the commonalities in cialis super active * Let him understand that youve loved the bodily part of your connection and that tadalafil online canada You might have noticed some solutions have unwanted effects, for those who where to buy cialis 10mg Among the quite successful herbal remedies, which will be frequently known as organic Cialis, is CaliPlus - a buy cialis 20mg You can additionally join anti smoking strategies low cost cialis
    Rólunk

    A Borsod-Aabaúj-Zemplén Megyében élõ értelmi fogyatékos emberek érdekvédelme.

    Hasznos oldalak
    Admin