HÍRLEVÉL

March 6th, 2008

ÉFOÉSZ BAZ kártyanaptár 2018_2 ÉFOÉSZ BAZ kártyanaptár 2018_1

paramuzsikusok kártyanaptár 1paramuzsikusok kártyanaptár 2

Paramuzsikusaink Paramuzsikusaink1


paramuzsikusok-kartyanaptar-2017_1 paramuzsikusok-kartyanaptar-2017_2

 

 

 

 

 

 

HÍRLEVÉL, 2018./9.

 

ÉFOÉSZ Értelmi Fogyatékossággal  Élők  és Segítőik Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei  Érdekvédelmi Egyesülete Miskolc  (ÉFOÉSZ  BAZ Megyei Érdekvédelmi Egyesülete)

3526 Miskolc, Szeles u. 65.,  3501 Miskolc, Pf. 428.

tel: 06-30/3477-963: ügyfélfogadási időben hívható

ügyfélfogadás: hétfő: 10-12  óra,   szerda: 14-16 óra, péntek: 13-15 óra

Adószám: 184 024 831 05            OTP számlaszám: 117 340 04 – 203 488 87

e-mail: efoeszbaz@gmail.com honlap: www.ertelmifogyatekosbaz.hu

Kedves Tagjaink! 

 

 

** A már hagyományos „Séta az egészségünkért” programunkat a ragyogó őszi napsütés még feledhetetlenebbé tette a miskolci 72 méter magas Avasi Kilátónál. A teraszról csodálatos látvány tárult elénk, a város látképe és az őszi színekben pompázó fák mindenkit elbűvöltek.  Az ÉFOÉSZ támogatás jóvoltából elfogyasztottunk egy finom kürtős kalácsot, illetve lángost, ami csak fokozta komfort érzetünket, jókedvünket. (és testsúlyunkat)

 

** Köszönetünket fejezzük ki a 27. Sérült Gyermekek Napja (SGYN) megrendezéséért  az  ÉFOÉSZ-nek, a  Fővárosi- Állat- és Növénykertnek, továbbá  mindazoknak,  akik  valamilyen formában hozzájárultak e  nagyszerű esemény létrejöttéhez. A nyári  hangulatot  és  érzetet idéző szeptemberi nap, a remek műsor, az aranyos állatok látványa, a finom „ÉFOÉSZ mákos süti”, a közös együttlét öröme boldoggá tett mindenkit. Hálásak vagyunk az utazáshoz biztosított térítésmentes VOLÁN autóbuszokért, az autóbusz vezetők empátiás, kedves  magatartásáért.  Egyesületünk tagjait  – ÉFOÉSZ támogatásból – megajándékoztuk még egy finom tábla csokival is. Köszönjük!

 

**  2018. október 24-én (szerda) 19.00 órai kezdettel  Kálmán Imre:  „A Cirkuszhercegnő” című nagyoperettjét nézzük meg a Miskolci Nemzeti Színházban. (Miskolc, Déryné u. 1.)  „A legismertebb és máig legnépszerűbb magyar operett szerző darabja a Csárdáskirálynő és a Marica grófnő mellett az egyik legtöbbet játszott operettje, mely nemcsak lehengerlő, grandiózus zenéje, igényes áriái és elsöprő fináléja, hanem a cirkuszi világgal ízesített egyedi világa miatt is a közönség egyik legnagyobb kedvence.” (https://szinhaz.org/zenes-szinhaz/operett/2018/)  A jegy ára: 2805.- Ft/fő. A részvételre jelentkezni lehet október 14-ig irodánkban ügyfélfogadási időben, vagy a 46/785-326, illetve a 06/70-2698-983-as telefonszámon Farkas Istvánné, Zsóka néni vezetőségi tagunknál, aki részletes felvilágosítást is ad.

** Az ÉFOÉSZ „Fogyatékkal élők mindennapjait segítő infokommunikációs alapú távszolgáltatás” (IKT) projekt egyesületünk Önálló Életviteli Centruma (ÖÉC) megyei munkatársainak (Borosnyói Tiborné ÖÉC vezető, Séra Tiborné Mentor, Pajger Sándor Önérvényesítő) szeptemberi programjai változatlanul szorgalmas munkával teltek.

A szolnoki ÖÉC -  EFOP projekt keretében tartott  -  szakmai napján Borosnyói Tiborné ÖÉC vezetőnk is jelen volt. A rendezvényt  a szolnoki ÖÉC  képviselője nyitotta meg, majd az ÉFOÉSZ Országos Központja részéről Gyene Piroska elnök asszony és Kapocsi-Pécsi Anna szakmai referens tartott előadást az EFOP projekt végrehajtásával kapcsolatban, illetve a helyi önkormányzat részéről hangzott el beszéd. Hasznos tapasztalatszerzés volt. Gratulálunk és köszönjük!

Egyesületünk „Séta az egészségünkért” miskolci  Avasi kilátói kirándulásán, a budapesti SGYN ünnepségen szintén részt vettek az ÖÉC tagjaink. A napi irodai tevékenységük mellett személyes látogatást tettek  a miskolci ÉNO-nál, valamint megyei lakóotthonokkal, hasonló profilú intézményekkel folytatták a kapcsolatfelvételt az önérvényesítői taglétszám növelése érdekében. Az efoeszbaz@gmail.com  e-mail címen, a 30/3477-963-as telefonszámon, illetve egyesületi irodánkban ügyfélfogadási időben is lehet jelentkezni az EFOP projekt  önérvényesítő – csoportjába.

**Felvilágosító-tájékoztató előadásaink a következők lesznek, ahová szeretettel  várunk mindenkit!

 

2018. október 12. (péntek) 15 00  óra:

 

Az előadás címe: A  MONTÁZS  projekt bemutatása

Előadó: Tasi Zsuzsanna fogyatékosságügyi  tanácsadó,  FSZK

Helyszíne: Éltes Mátyás  Általános Iskola,  3526 Miskolc, Szeles u. 65.

 

Az előadás címe: Fogyatékossági tanácsadás a gyakorlatban

Előadó: Strébl Attila fogyatékosságügyi  tanácsadó,  FSZK

Helyszíne: Éltes Mátyás  Általános  Iskola,  3526 Miskolc, Szeles u. 65.

 

Köszönetünket fejezzük ki az Éltes Mátyás  Iskola  igazgatónőjének  az  előadóterem  biztosításáért.

 

 „A Mások-Másképpen Alapítvány (Elnök: Jármai Ágota) felhívása:

„LÁTOGATÓBAN VOLTUNK … ami tetszett, ami érdekes volt, … amit szívesen megosztanának másokkal …”  Szeretnénk kérni egy élménybeszámolót a résztvevőktől, akik velünk tartottak 2018. nyarán  az alapítványunk által szervezett tanulmányutakon:

 

1. Debrecen, „Fény felé”  Alapítvány

2. Budapest,  „ Nem Adom Fel!”  Alapítvány

3. Szabadszállás,  „Strázsa Tanya”

Jó lenne, ha az élménybeszámolót infokommunikációs alkalmazásokkal tennék meg, és ezt megosztanák az alapítványunk face-book oldalán. Pl. lehet megosztani fényképet, videót, interjút egymással, rajzot (és ezeket feltölteni). Szülők indíthatnak blogot is a lakhatással, foglalkoztatással, bármivel kapcsolatban. Lehetne rövid kis üzeneteket küldeni a meglátogatott szervezeteknek. Szülők és a fiatalok együtt is készülhetnek, többen összefoghatnak.  Kérés: minél több ismerőssel osszák meg a feltöltött tartalmakat. A legtöbb like-ot begyűjtő három  megosztás  díjazásban részesül. Akik nem használják a számítógépet, azok elküldhetik postán  Alapítványunknak, mi feltöltjük a face-book oldalra. (Cím: Jármai Ágota, 3525 Miskolc, Sólyom u. 11.) Beküldési  határidő: 2018. október 31.”

 

** Az Egyenlő Bánásmód  BAZ Megyei Hivatalának (vezető:dr.Hronszky Regina ügyvéd) 2018. októberi ügyfélfogadása: Miskolcon: Miskolc, BOKIK, Vologda u. 3., tel: 46/382-933, ügyfélfogadás: október 02., 09., 16., 30-án: 13.30-17.30 óráig; Sajószentpéter, Város Rendezvények Háza (3770 Sajószentpéter, Hunyadi u. 11.),  ügyfélfogadás:  október 15-én:  8.00-12.00  óráig.

 

** Megyei Kulturális Fesztiválunkat november végén tartjuk, tájékoztató az októberi  Hírlevélben lesz!

 

** Köszönjük a pontos tagdíjfizetést, az adójuk 1%-ának felajánlását, és adományaikat (OTP számlaszámunk: 117 340 04 – 203 488 87 ), köszönjük   tagszervezésüket!   Egyesületünknek nagyon fontos a taglétszám növelése, kérünk mindenkit, segítsenek ebben minket! (Belépési Nyilatkozat letölthető honlapunk EGYESÜLET rovatából, de irodánkban személyesen is intézhető.)  Ismeretes Önök előtt, hogy mi sohasem voltunk erőszakosak és rámenősek, nem zavartuk a lakosságot telefonhívásokkal, látogatásokkal, de nagyon hálásak voltunk  és  vagyunk minden segítségért. Az évi 1200.- Ft/fő tagdíj (havi 100.- Ft) nem egy megterhelő összeg, egyesületünknek azonban sokat jelent. Nincsenek nagy adományokat nyújtó hazai és külföldi támogatóink, pedig megyénk többszörösen hátrányos helyzetű, szóval igazán ránk férne, hogy értelmi akadályozottsággal élő tagjainkat hatékonyabban és hatásosabban tudjuk segíteni. Egyesületünk 36. éve működik, a vezetőségi tagok a kezdetektől fogva tiszteletdíj, anyagi ellenszolgáltatás nélkül végezték feladatukat szívvel-lélekkel. (és amennyire családi, munkahelyi, stb. körülményeik engedték.) Szeretnék köszönetet mondani az ÉFOÉSZ Központjának, Molnár Kolos Antal mérnök-informatikusnak, aki 11. éve működteti honlapunkat „térítésmentesen”, a Rotary Club Miskolc Tagjainak, ők szintén hosszú évek óta támogatnak bennünket és a „Mások-Másképpen Alapítvány” együttműködő partnerünknek. Köszönjük az adójuk 1%-át eddig is felajánlóknak és azoknak a kedves, jólelkű embereknek a segítségét, akik valamilyen módon – kézzel foghatóan is – megmutatták tiszteletüket  és  szeretetüket az értelmi fogyatékossággal élő emberek iránt.  Isten áldja meg minden segítőnket!

 

Miskolc, 2018.szeptember

Dr.Szabó Mária    

az egyesület elnöke

ÉFOÉSZ  BAZ  MEGYEI  ÉRDEKVÉDELMI  EGYESÜLETE  MISKOLC

2018.  szeptemberi programja fotókban

 

2018. szeptember 8.,  „Séta az egészségünkért” a  miskolci Avasi Kilátóhoz

Szept.képek

Kép1 Kép2

„Séta az egészségünkért”  – a miskolci   Avasi Kilátóhoz,  gyülekeznek tagjaink

Kép3 Kép4

A Kilátó teraszán . . .  finom a lángos és a kürtős kalács

Kép5 Kép6

Séta Miskolc belvárosában a kürtős kaláccsal

2018. 09. 17. , Budapest, 27. Sérült Gyermekek Napja

Kép7 Kép8

Egyesületünk tagjai a Fővárosi Állat- és Növénykert bejárata előtt . . .  Szól a zene a színpadon  . . .

Kép9 Kép10

Utazás Budapestre az SGYN  ünnepségre  a  kényelmes VOLÁN autóbuszokon

Kép11 Kép12

                                                                        Kellemes az utazás  az  autóbuszon . . .            és         finom  az  ÉFOÉSZ mákos sütije . . .

ÉFOÉSZ  BAZ  MEGYEI  ÉRDEKVÉDELMI  EGYESÜLETE  MISKOLC

Önálló Életviteli Centrum (ÖÉC)

IKT  Projekt   Hiradó – képekben,  2018. szeptember

Kép13 Kép14

 

  Kép15 Kép16

ÖÉC tagjaink részt vettek az egyesületünk „Séta az egészségünkért  a  miskolci   Avasi Kilátóhoz”  programján. (Fotó: Séra Tiborné, ÖÉC Mentor)

Kép17 Kép18

1./Az ÖÉC tagjai meglátogatták a miskolci ÉNO-t, amelynek  „Önérvényesítői”  egyesületünk egyik fesztiválján ropják a táncot. . . .2./  Budapest, 27. SGYN. Önérvényesítő tagjaink.

Kép19 Kép20

                    Utazás  a  27. SGYN –ra.

Jobb o: ÖÉC Önérvényesítőnk P. Sándor (fekete öltözék) a 27. SGYN ünnepségen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HÍRLEVÉL, 2018. évi 9. sz. ÉFOÉSZ BAZ

HÍRLEVÉL, 2018. évi 8.sz., ÉFOÉSZ BAZ

HÍRLEVÉL, 2018. évi 7. sz. ÉFOÉSZ BAZ

HÍRLEVÉL, 2018. évi 6. sz. ÉFOÉSZ BAZ

HÍRLEVÉL, 2018. évi 5. sz., ÉFOÉSZ BAZ

HÍRLEVÉL, 2018. évi 4. sz. É.BAZ

 HÍRLEVÉL, 2018. évi 3. sz.

HÍRLEVÉL, 2018. évi 2. sz.

HÍRLEVÉL, 2018. évi 1. sz., ÉFOÉSZ BAZ

HÍRLEVÉL, 2017. évi 10. szám

HÍRLEVÉL, 2017. évi 9. sz.

HÍRLEVÉL, 2017. évi 8. sz.

Hírlevél, 2017. évi 7. sz. ÉFOÉSZ BAZ

Hírlevél, 2017. évi 6 sz.

HÍRLEVÉL, 2017. évi 5. sz. ÉFOÉSZ BAZ

HÍRLEVÉL, 2017. évi 4. sz., ÉFOÉSZ BAZ

HÍRLEVÉL, 2017. évi 3. sz. ÉFOÉSZ BAZ

HÍRLEVÉL, 2017. évi 2. sz. ÉFOÉSZ BAZ

 HÍRLEVÉL, 2017. évi 1. sz. ÉFOÉSZ BAZ

Hírlevél 2016 évi 10.sz.

Hírlevél 2016 évi 9. sz.

 Hírlevél-2016-evi-8-sz

HÍRLEVÉL, 2016. évi 7. sz.

HÍRLEVÉL, 2016. évi 6. sz.

HÍRLEVÉL, 2016. évi 5. sz.

HÍRLEVÉL, 2016. évi 4. sz.

 HÍRLEVÉL, 2016. évi 3. sz.

Hírlevél, 2016. évi 2. sz.

HÍRLEVÉL, 2016. évi 1. sz.

HÍRLEVÉL, 2015. évi 11. sz.

HÍRLEVÉL, 2015. évi 10. sz.

HÍRLEVÉL 2015. évi 9. sz.

Hírlevél, 2015. évi 8. sz.

Hírlevél, 2015. évi 7. sz.

Hírlevél, 2015. évi 6. sz.

Hírlevél, 2015. évi 5. sz.

HÍRLEVÉL, 2015. évi 4. sz.

Hírlevél, 2015. évi 3. sz. 

 

HÍRLEVÉL, 2015. évi 2. sz, ÉFOÉSZ BAZ
Hírlevél, 2015. évi 1. sz., ÉFOÉSZ BAZ m. 

Hírlevél, 2014. évi 9. sz.

Hírlevél, 2014. év 8. sz.

Hírlevél, 2014. évi 7. sz.

Hírlevél, 2014. évi 6. sz. 

 Hírlevél, 2014. évi 5. sz.
 Hírlevél, 2014. évi 4. sz.
 Hírlevél, 2014. évi 3. sz.
Hírlevél, 2014. évi 2. sz. 

 Hírlevél 2014 1.szám

2013 évi hírlevelek

2012 évi hírlevelek

2011 évi hírlevelek

2010 évi hírlevelek

 

 

 

 

These types of pills are taken on an "as needed" basis, but for a man is generic cialis real Its a known fact that smoking is an addiction also it isnt viagra and cialis for sale One of junk foods very evident and typical negative effects is obesitys bane. Today pupils and kids are generic cialis cheapest price A. Herbal tablets, supplements, sections and lotions 3. Try Organic Penile Enlargement Tablets Tadalafil- A Greatest Treatment for Impotency You how to get a prescription for cialis Transurethral therapy is anprocedure that entails inserting a small pellet cheap cialis generic online Erection dysfunction is more prevalent than you believe. In United buy cialis super active online Effectiveness and the standard of nutritional supplements that are diverse varies from one product to another, actually with ingredients that canadian online pharmacy cialis Vardenafil is just another medication that prevents PDE-5 and functions against Ed in real cialis online Something to be mindful while taking Cialis is that between two dosages online prescription cialis The advantage of tadalafil is it is accepted among men who seek cialis pharmacy
    Rólunk

    A Borsod-Aabaúj-Zemplén Megyében élõ értelmi fogyatékos emberek érdekvédelme.

    Hasznos oldalak
    Admin